Milyen előírás vonatkozik az ostyára?

Írta Kategória Élelmiszer Nincs még hozzászólás ,

Az ostya búzalisztből, bármely gabona lisztjéből, kukoricalisztből, tejből és/vagy vízből, esetleg dúsító-, ízesítő-, illetve állományjavító anyagból kikevert folyékony tésztából sütéssel készült, megfelelő méretűre alakított (szeletelt, vágott stb.) tartós lisztes készítmény.

A termék egy vagy több rétegben tölthető, részben vagy teljes felületén bevonható, de lehet, pl. töltet-len lap, tallér, tölcsér, figura is, édes, sós, sajtos, köményes, paprikás, fűszeres változatokban.

A bevonóanyag többnyire mártócsokoládé, tejcsokoládé mártómassza, bevonómassza, a töltelék általában nugátos vagy zsírkrém, de lehet pl. zselés vagy habosított is.

Az ostyalap és a töltelék csak növényi eredetű zsírt tartalmazhat, lisztfelhasználás csak az ostyalap készítéséhez van megengedve, az ostyatöltelék (krém) készítéséhez liszt nem használható fel.

Forrás: Magyar Élelmiszerkönyv

Szóljon hozzá Ön is!